kaki bayi

bun, baby saya umur 1,5 bulan.. saya lihat2 kakinya berbentuk o.. gimana ya bunda.. apa itu wajar?

5 Các câu trả lời

Baby emng gt bun smp umur 2 or 3 thn kdng. dia kan menyesuaikan d dlm perut. Jangan d bedong trllu kuat kasian biasanya emak" awam nyuruh d bedong. Jangan mau ya bun kasihan babynya. Tujuan bedong cmn untuk menghangatkan saja.

iya bun.. ini mertua suruh bedong kenceng dikakinya tp aku gak bolehin.. tp liat kakinya o gt mertua tambah nyuruh bedong kenceng

Wajar. Jangan dibedong terlalu kencang, ya, Bu. Seiring fase pertumbuhannya nanti, lama2 akan lurus juga.

Wajar. Kaki baby memang belom bisa lurus. Dan jangan di paksa lurus. Nanti bisa balik sendiri kok

Wajar bund,,, nanti waktu udah bisa jalan juga lurus sendiri...