susah dibedong

Bun,anak sy usia 1 bln.. 2 mgg ini ga sy bedong karena dia rewel dan gerakannya kenceng bgt tiap dibedong sampe bedongnya lepas..jd sy dan suami putuskan untuk tdk dibedong lg padahal katanya bayi harus dibedong selama 2 atau 3 bulan ya bun? Gmn cara mengatasi baayi yg susah dibedong bun?apakah ada efek ke depannya?

1 Trả lời

dalam teori terupdate, bayi skarang lebih di anjurkan tidak usah dibedong ibu

5y trước

Terimakasih bum infonya..anak pertama bun.jd suka takut2..apalagi kalo banyak yg blg bgni bgtu..tjanks bun