Kulit Kering Gatal2

Hi bumil. Nak tanya while pregnant normal kan kulit suddenly jadi kering dan gatal2 ? Sy pregnant 4m skrg. Minum air banyak je tapi dh macam monyet tergaru2. Paling tak tahan kat lengan and ats breast. Sampai merah dah. Haihh. Ada any tips or rekemen produk yg bagus utk sooth dry skin ? Thank you in advance 🤗 #bantujawab #firstmom

6 Các câu trả lời

kna pakai lotion pelembap kulit sis. sy pon macam sis, gatal2 kat breast pastu kt perut. kat kk xda bg ubat, just bg calamine lotion nk bg tenangkn gatal waktu gatal tu je, tp xmerawat. sy jumpa pakar dia suruh bli lotion pelembab kulit, kna sapu sentiasa sepanjang pregnancy, klu biar kulit kering nt jd gatal blk. saya bli kt farmasi, tya je pharmacist mne brand yg sesuai utk pregnant women. bila gatal sy dah hilang, sy tukar sapu minyak zaitun safi yg bli kat kedai biasa2 tu je. asal bg kulit kita hidrate.. alhamdulillah xgatal dah..

1mo trước

Okay noted. Nak p beli. Merah2 dh lengan dengan ats breast. 😭

Sama sis, dah gaya monyet dah 😂😂 kaki saya dulu licin tanpa parut, sekarang hm. Lagi satu keturunan saya macamtu, so takpelah. Pakailah pelembap, sabun apa pun. Sama je. Beli yg paling gentle, saya pakai sabun baby tetap sama. Pakai pelembap, tak sampai berapa minit pun sama. Minum air 2-3L sehari pun sama 😂

1mo trước

Itulahh kulit licin halus skrg dh gerutu. Kalau ngadu kat husband xabis2 suruh minum air banyak. 😒 malehhhh hahahaha

saya gatal jugak masa pregnant. time checkup bgtahu doc, doc ada bg ubat mcm bedak sejuk warna pink, calamine tak silap.. membantu la jugak sikit walaupun x sepenuhnya hilang.. cream2 lain x ada effect sgt kalau pada sy la

sy just sapu vco je kat tempat yg kering sbb tu je yg boleh moistkan kulit sy. dah cuba semua produk dari murah ke mahal semua tak berkesan. vco juga yg ok utk sy

1mo trước

Alright tqtq. Nak beli jugakkk

pakai lotion.. Sy tiap kali pregnant, memang kulit kering..sakit jadinya.. Sy serasi dgn sabun tanamera bila pregnant..

1mo trước

Sy beli online.. dekat FB tanamera Sri Ati pun boleh..

Sy dkt muka kering terus merah2 dgn sendiri ' orang tanye kenapa ng muka 😅😅 xpela janji beby sehat