Oh Air Gula

?Bulan 12/2019 suda d ksi mnum air gula utk kli prtama..tiada dpt call,bila dtg msa temujanji jumpa nurse ..nurse ckp gula ok,normal..Tpi Bulan ni temujanji jumpa doktor,doktor tnya psal kputusan msa mnum air gula..lepas doktor tngok kputusan,doktor pun ckp kputusan ok n normal tpi doktor bgi lagi sekli utk mnum air gula 6/2/2020...Allah,selalunya brapa kli kena mnum air gula ni???..adakah mommies yg mcm sya,kputusan lepas mnum air gula ok tpi still kena mnum air gula lagi??

35 Các câu trả lời

Sy , 2 kali minum air gula, pertama sebab BMi sy melebihi yg biase. Kedua Faktor usia Lebih 30an

5y trước

Ah a.. result gula okay..xsgka🤣

sy pn 2 kli jgk.. wlaupun yg 1st result tu normal.. faktor fmily yg ada sejarah kencing manis..

5y trước

brcinta nak habiskan air gula tu.. 😂

Mmg kna minum dua kali. Sebab selalu bacaan gula pada second trimester ibu2 akan naik.

5y trước

Ouh,mcm tu..

Sy 1st pregnant 1 kali kna mnum 2nd pregnant xkna 3rd pregnant xthu lg..sb bru 2 bln 🤭

5y trước

Hrap² xkena suruh mnum la😂

mnum air gula kna 2kali sis....esok gilirn sya mnum air gula utk kli ke2...28week esok..

5y trước

Ouh,..patutlh..sya msa mnum gula kli kedua nnti mmg dah msuk 27week😅

Ya 1st klau sangkut dia bg mnum sekli.. tp klau 1st xsangkut dia suh repeat 2x..

Sy pon kne minum 2 kli...second time minum 3.2 ni..yg first ok x dew masalah..

5y trước

Tu la..sya takut sngkut seja utk kli ke 2 ni😭

Slalunya mmg 2x...skali masa awl2 dlm 12w lps tu masa 7/8bln mcm xsilap

5y trước

Ouh,patutlh...😂😂

Selalu mmg minum 2 kali sis ... Tapi klau 1st dh sangkut sekli sahaja minum

5y trước

Haah

Sy ms hamil sekali minum air gula..dh bersalin sebulan sekali age minum..

5y trước

Ye untuk pastikan selepas bersalin ada kecing manis atau x..