Scan 7week ..tapi ikut kan dah 11week ..

Bulan 1 scan 7week lebih .. jumaat haritu scan kandungan 7week lebih jugak ..sepatut nya 11week dah ..adakah itu tanda kandungan tak berkembang ..atau selain itu ??saya risau dan takut ..tolong bagi pendapat kawan" yg bave post saya ni ..

5 Các câu trả lời

jangan risau saya pon dulu sepatutnya 8 week tapi doc cakap baru 4 week and nampak xmembesar cakap mungkin tak jadi. tapi saya rest banyak, makan walaupun muntah. lepastu pergi check balik okay je lari seminggu macam tu je. sbb periof tak teratur and baby okay. kadang tu diorang scan tak nampak ukuran yang betul

Bnyk doc ckp normal if period tak teratur. Mcm saya, last scan, dah 8w. Then, saya scan baru2 ni, baby baru 5w 5d. If period awk teratur, better tanya balik doc. Normally doc suruh dtg scan balik lepas 2 weeks untk tengok perkembangan baby.

size baby mengecil kot sbb tu kiraan 7week tapi jngn risau diorg akan ikut tarikh period awak , dan awak jgn stres ok sebelum p kk minum air masak banyak sikit kadang size baby waktu scan yg problem

mcm sy dulu ikut tarikh 12 mggu tpi scan 8mggu je lepas je smggu kmdian kluar drah scan dah xde jntung baby still 8week.janin mmg x brkmbang

Nak tanya . Kalau skrang sy dh 19week so nt 28week berapa hb yea untuk next scan ?