Darah o risiko anak kuning lebih tinggi berbanding yg darah lain

Btl ke Klau ibu mengandung darah o ,ada risiko anak kuning waktu bersalin tu tinggi ? Ada tak pengalaman yg sama ,sorry Sya first preg tak tahu MCM mana . Klau ada yg sudah suggest apa2 makanan yg xbolh makan boleh bagi list tak #Sharing_dong_Bund

4 Các câu trả lời

Sy darah A+, anak sebulan jaundice 😭. Actually mmg doctor lebih risau kan kumpulan darah O sbb mmg byk kes dari darah O (saya pernah terbaca sbb2 nya, tp lupa pula). Tapi ada je yg dari darah O anak okay. Time sy preggy 2nd ni, ramai yg pesan utk minum air kelapa setiap hari dri minggu ke 28 tak silap utk elakkn anak prolonged jaundice. Sbb ada kawan sy darah O and amalkan ni, dgn izin Allah, anak nya jaundice few days je. Maybe boleh ikhtiar juga.

1t trước

saya darah O+, anak kuning cuma seminggu je. dia bukan bergantung pada jenis darah kita sis. mmg setiap anak tu akan kena teruk/tak teruk je kuning dia, ada yg sampai 2 bulan baru hilang. benda2 mcm ni tak perlu risau pun sis. saya preggy anak kedua jugak, minum air kelapa tu mmg dari awal pregnant minum dah

nope. semua blood group ada potensi jaundice tinggi..mine is A+ yet bby sebulan jaundice. and jaundice ni pun mostly sbb organ bby xblh keluarkan bilibirun dari bdn. so mcm mana nk bg jaundice turun? dgn cara kerapkan penyusuan (bf) ank...and ibu kurangkn mknan berempah / panas semasa pantang utk smntra

2t trước

tq sis

Sy darah O… anak takde kuning. Tak ada amal apa2… sy rasa sama jer darah apa pon… setiap bayi baru lahir akan ada risiko jaundice. Apa yg sy buat… setiap 2 jam sy akan susukan bayi walaupun malam pukul 2 pagi pon sy tetap angkat dan bagi susu .

saya darah o+. semua jenis darah mmg ada potensi baby kuning, kuning anak saya just seminggu tu pun tak tinggi. jgn risau pasal tu sis, makan je apa nak makan waktu ngndung, yg penting makan benda berkhasiat je