Nipple crack + bengkak susu

Both nipple crack,luka & pedih. Klu x bg netek jd bengkak susu n tarik 1 badan jd sakit n nak demam. Nak pam pun x mampu sbb pam tommiee tippee tu sama je buat nipple sye sakit jgk. Perah guna tgn berejam,2ounce je pun dapat. Tolonglah...apa ubat mujarab nak elokkan nipple ni. Ank tgh kuning jd kena kerap bg susu tp nipple dah luka,x tahan? Hari2 nangis pikir psl nipple ni. Dah 2x terpaksa bg susu formula sbb dah x tahan sgt,sakit. Klu x bg nti ank lapar,x kencing berak camne nk hilang kuning? #dah 2 krim nipple try,x mujarab #dah sapu susu jgk,sama je #sapu madu pun sama #brand pam apa yg x buat nipple sakit walau sunction kuat? #dah tuam dgn ais dan air suam utk bengkak tp sama je. Jadi kadang terpaksa jgk bg netek barulah breast tu rasa lega sikit. Tolonglah sye,sampai bila nak sakit ni? Lama x? Anak kuning jd kena kerap bg susu yp x tahan sakit sgt,hari2 nangis pikir psl nipple ni? 2x terpaksa bg formula sbb sye dah tahan sgt,asik ckp sorry je kt baby,x tahan pedih...tolonglahhhhh??

22 Các câu trả lời

sabar ye sis. saya pon macam tu jgk nipple skit sgt. lg lg first child. saya tabahkan diri bg anak susu. luka pn bg je susu. nt nipple elok baik sndri. bila anak sedut je ketap gigi kejao. 2weeks je tahan skit. Alhamdulillah dah 3bulan BF. dah try beepathen ke? sapu pd nipple

5y trước

ekceli bg je bby hisap. xyh sapu pape. msa sy xsapu apa apa hehe. klo luka bg je bby hisap nt sembuh sndri. sabar k 2weeks insyaAllah ok😀