Suami cakap mak saya bodoh. Boleh terima ke?

Boleh terima tak kalau suami cakap mak kita bodoh? Menangis on the spot saya dengar suami cakap mak saya bodoh. Mak saya ni, memang ada perangai yang kekadang menyakitkan hati orang. Ada lah benda yang dia tak sepatutnya buat, tapi dia buat. Lebih kurang camtu la situasi nya. Kkdg saya pun hampir setiap hari berangin dengan mak saya sendiri. Tapi saya rasa tak boleh terima betul suami saya cakap mak saya bodoh. Yela baik buruk itu mak kandung saya. Btw mak saya, duduk serumah dengan saya. Mmg banyak perangai mak saya yang husband tak boleh tahan. Kkdg saya pun tak boleh tahan, berangin saya dibuatnya. Tapi tulahh sy tak boleh terima org kata mak saya bodoh. Saya tak pernah cakap family dia bodoh ke apa ke.. kalau nak cerita bodoh, adik dia pun sama bodoh. Adik dia pernah buat first car saya excident. Kereta yang paling saya sayang. Kereta pertama saya, hasil titik peluh saya. Calar nya tu, sampai skrg tak repair repair. Ikutkan hati mmg saya nak maki adik dia. Tapi saya tahu, tu family suami saya. Jadi nya saya sabar je. Siap saya cakap baik baik dengan adik dia, walhal saya marah sangat kereta saya adik dia pinjam sampai excident. Patut ke husband saya cakap mak saya mcm tu. Ya allah sakitnya hati saya.. tak pernah saya kata mak bapak dia mcm tu.. adik beradik dia tak pernah saya maki..

1 Trả lời

mak mertua ibarat mak sendiri.nk marah mcm mne skalipun jgnlh duk maki or letak perkataan y x spttnye.just tegur suami ckp klau blh elak perkataan tu n jgn ulang lg..kdg suami isteri ttp kne jg ati dn hormat antara satu sama lain.klau die kt tmpt kite..bile kite x kte perkataan tu tp bercakap psl mak die pun die dah marah..klau kite sebut perkataan tu agaknye perang besar jwbnye