induce

Boleh terangkan tak macam mane induce tu?selalu dengar tp tak tau ape bende tu...and ape yang mnyebabkan akan kene induce?

2 Các câu trả lời

Biasa induce ni ade dua jenis... Satu masuk ubat kt bawah... Satu drip... Bila dh masuk tu mmg akan rasa sakit sikit2 and lama2 makin kerap makin cepat sakit tu.. Selalu induce ni klau dh overdue atau pun ketuban leaking

Induce bole jd mcm2, cth air ketuban kurang, or dah due, so doktor akan masukkan ubat utk paksa bersalin utk keselamatan baby n mum