Najis bayi warna Hijau

Boleh tanya pendapat mama semua.. Baby saya berumur 23 hari. Mggu ni saya perasan najis dia warna kehijauan. Bila saya google, jawapan nya adalah cara penyusuan tak betul.. Apa maksud nya.. Dan apakah punca najis berwarna hijau?

3 Các câu trả lời

baby minum susu badan ke? kalau susu badan mean baby awak hanya dapat susu awalan/cair kita panggil foremilk. nak dapat kan susu akhiran/pekat iaitu hindmilk awak kena biar baby directfeed sampai baby lepas sendiri nipple awak. paling min 15-20min. dan jangan kerap tukar posisi penyusuan breast awak. bukan cara penyusuan awak tak betul.

2y trước

most wc☺️🌻

Awak bf ke? kalau bf mungkin baby minum banyak foremilk. najis baby saya pun mcm tu juga dua tiga hari lepas. saya perah dulu susu yang awal tu baru bagi baby menyusu. najis baby kuning semula lepas tu

2y trước

Saya full bf.. Tp esok nya tu najis dah kembali kuning.. Alhamdulillah..

Secara umumnya, jika warna najis bayi adalah warna earth-tone seperti coklat, kuning dan kehijauan, itu adalah normal. Kadang2 ikut pemakanan ibu juga.