share pengalaman bersalin

boleh tak share pengalaman bersalin, cara nak mudahkn bukaan rahim, cara nak tenang kn fikiran, dan semuanya...

1 Trả lời

Hi mommy. Ms sy bersalinkan anak ke 2, sy contraction tgh mlm jam 3-7am, so ms tu mmg dh sgt sakit tp org katil sebelah ckp sy x bising langsung. 😂 Sy xnk kacau org tidur. Sy cuma fikir yg bukaan mcm bunga, n bykkan berfikir. Mmg skit tp ada ms cara tu berkesan kurangkan sakit. Bila dh 5cm ms jam 6am tu, sy minum air selusuh, 7am dh 10cm. Cara lain ialah gentel puting. Mmg sakit sbb dia cptkan bukaan. Makin besar bukaan makin sakit tp sekurang2nya cpt bersalin.

5y trước

yaa bh harap2 laa tak induce