Macam mana rasa kena kick baby?

Boleh tak mommies share mcm mana rasa kena kick baby dalam perut tu? Harini dah 21w 3d sampai skg sy tak sure betul ke ini rasanya. Dah 3 hari malam berturut2, rasa perut ni ada gerak2 mcm tu. Lebih ketara bila saya minum sejuk/manis lagilah dia bergerak. Tapi bila sy tengok balik perut sy taknak pula dia bergerak2🤣🤣🤣

1 Trả lời

Rasa dia macam gegaran dlm perut kita ada rasa vibrate comel. Mgkn baby gerak la tu, sy pn first rasa baby gerak yg ketara ni masa 21w+. Skg dah nak masuk 24w dah klu rasa baby tendang tu tngk perut nmpk da perut tu begegar. Lagi2 klu letak tangan atas perut sambil tekan2 dia seronok je rasa.

1y trước

Yaa btl klu begetar baby gerak laa tu. Start 23w nampak dah perut tu begegar kalau baby tendang. Blm lagi jelas sangat tp mmg boleh nampak beza perut kita tu begerak bukan sbb pernafasan kita tp sbb baby tendang. hehe betul2 smua ni bkin tak sabar lagi2 kalau first time mom 😆