macam mana rasa baby kick

hi ,Mommy smua boleh tak share mcm mana rasanya bby kick tu ? sy dah 18w slali sakit bawah perut ari2 ,kdg2 mcm rasa mencucuk(cramp) ,nk dduk bangun jalan pon x selesa sbb rasa sakit , sy dah g klinik tnya nurse ,bukan masalah air kencing kotor ,ke normal je rasa mcm ni sbb ni kandungan pertama ?#seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

4 Các câu trả lời

hi, saya baru masuk 19 minggu baru rasa light kick baby. memang mula mula tu, around week 17 18 perut mencucuk2 sampai saya confuse ni baby ke perut saya yang cramp. lepastu baru rasa ada tendang tuik tuik bawah pusat. it takes time, banyak banyak gosok perut, and saya selalu buat senaman kegel and urut2 juga. sb risau rahim jatuh, sb tu rasa cramp

Saya pun sama dah masuk 19 weeks ni rasa sakit bawah perut bahagian ari ari tu. Bila bangun dari duduk mesti akan sakit dan tak selesa . Risau jugak

Bby kick rasa mcm kne cuit je, xrasa mcm tendang awl2 ni. Usually 20w+ baru dpt rasa, tu pun sekali dua dlm sehari.

rasanya yg duduk bangun mencucuk tu round ligament pain. boleh search..