Boleh tak makan ramen, dah lama teringin #33week

19 Các câu trả lời

Boleh jek klo awk xde masalah mkn pedas, tp jgn abskn, sekadar hilang rse teringin cukup memadai. Kita mmg rasa ok, tp kesian baby. Hari tu sye teringin sgt, seminggu straight sye mkn ramen famili mart. Sye makan 2 3 sudu lepas tu suami abiskn, sampai dia muak baru sye pon dah hilang teringin.. 😂 padahal sebelum ni xtahan pon mknan pedas

sya makan saja🤣 ngidam katakan. bby ok cuma perut kita la masalah nnti masuk ke tandas jwpnnya🤣🤣. tpi rempah pedas dia saya tk simpan hbis sbb pedas sngt tkut pula. sya simpan separuh saja. tpi kalau bukan prngt rempah simpan hbis🤣

Bergantung dengan diri sndiri dn keadaan baby.. Sya memang suka makn pedas sejak kecil, smpai skrng pedas memang slalu ada jrng tak mkn pedas. time prege pun adoooii pedasnya lagi & lagi suka.. Terutama Mee Hoon soop tom Yam..

ikut antibody dear , macam i memang before preggy lagi suka pedas pedas ni , macam ramen i buat style masak sekali dengan cheese & susu hahah untuk kurangkan then sediakan buah buah & susu hehehe inshaallah okay ..

Masa 1st preggy dulu sy selalu makan tapi perencah mmg letak half je sbb perut sy jenis senang memulas kalau pedas sangat 😅 tapi jangan makan selalu la ye. Makan sekadar lepaskan teringin tuu

Sya pun lma nk mkan mee ramen pedas tu, untuk hilangkn rsa craving je, tpi sya mkan 1 sudu 2 sudu dah, sbb Perut jnis tak tahan pedas tpi Tiba2 tringin nk mkan bnda pedas, 😅

sy bru jee lps kn ngidam nk mkn ramen tpi ikut prut msing 2 taw , jgn pakse klwx bolh msk yee ,, sekadar rse jee pun dh okey

Sy baru mkn bru ni.. Lepas teringin.. Xhbis pon sbb terasa nk mkn kan.. Dpt rasa n mkn sikit pon jadi lah.. 35week 6day dah

ble je mkn kalo perut tahan..xnk pedas letak sikit je sambal dia..letak susu n cheese..nyum2.. rasa la dlu sikit2..

boleh sis..mkn je nk bg hlg rs tringin..tp jgn la mkn byk..sekadar lepaskan rs tringin.. 😊