Makan Pedas

Boleh tak makan pedas ketika 1st Trimester ni? risau sebab bnyk yg tak suru makan pedas.

6 Các câu trả lời

Saya makan je..tapi takdela yang pedas pun macam samyang ke apa tu..setakat makan sambal ke asam pedas ke lauk-lauk melayu tu saya makan je..so far ok je..yang rasa pedas menyengat pijar tu elakkan laa sis..tp kalau badan tahan ok je rasanya..janji xsakit perut..

Sy makan je pedas. Sbb tu je yg buat rasa mual-mual hilang. Selagi mana kita imbang dgn byk makan buah, sayur dan minum air, badan okay je. Sy takde pun cirit birit walaupun mkn pedas hari-hari

bukan tak boleh tapi kena kurangkan atas sebab perut selalunya akan jadi mudah masuk angin dan senang nak kena gastrik. tapi kalau perut tahan, takde masalah pun nak makan selalu

Sy byk kali tny doktor .. Doktor ckp tkde prob mkn pedas.. Tpi jgn lh kerap.. nnti sakit prut pla 😅… Dh sakit mgndung, tmbh lg sakit sbb mkn pedas😬..

Sy mkn je pedas tapi tak pedas sgt, kdg mkn utk naikkn selera mkn je. Utk hilangkan mual2 tu😅

Better elakkan.. 2nd trimester blh slow2.. tp jgn pedas sgt.. sb stiap org bdn lain2..