Tips Elak Mual

Boleh tak bg tips utk elak mual. Especially utk ibu bekerja. Sbb kalau dirumah memg akan rehat & tidur saje. Nk masuk 2nd trimester br dia mabuk. 1st trimester biasa je. Terima kasih

3 Các câu trả lời

Sy pun trimister prtama..mual dan lemah tubuh bdan..jdi stiap kali sy mual..sy makan oren..alhamdulillah...okay smpai skrg...tpi xtau la yg lain mcm mna😅😅

5y trước

InsyaAllah boleh try 👍🏻

sy mase 1trimester xbole kje langsung..muntah saje....smpai rase xnk mkn😅....ambik cuti dua minggu pastu naik kerja ok dh.xda muntah2...hihi

5y trước

Masa 1st trimester memg ada 1 fasa sy tak nak makan. Lepas tu ok semua sampai lah semalam sy start mabuk yg teruk. Tp dia tak nak muntah. Mual & air liur pahit berkumpul dlm mulut. Sampai 1 tahap sy tidur bawah work station sbb tak tahan sgt.

Makan buahan masam masam, air sunquick oren bancuh tanpa gula, ribena kotak