Susu di awal kehamilan

Boleh suggest kan susu yg baik diamal kan di awal kandungan ini ya

19 Các câu trả lời

Saya masa mula-2 pregnant, minum calla milk (strawberry flavour). Pastu lama-2 rasa mcm tak boleh nak telan. Try susu HL (kotak merah) Alhamdulillah boleh consume sampai skrg. Kadang rasa tak puas minum. Susu tu pun ada bnyk vit lain, folic acid pun ada. Mungkin sis boleh cuba. Kalau tak suka yg original punya.. boleh try cokelat ataupun strawberry flavour.

saya amek Shaklee tablets, Calcium, Zinc, vit D, magnesium... sbb sejenis tak rajin minum susu. trimester pertama ja rajin minum, dutch lady/HL sbb alahan. tak lalu makan nasi. Tri kedua-3 dah tak rajin minum susu😂 saya start ambil tablets tu masa masuk tri ke 2. so far rasa sngt membantu untuk sakit sakit pinggul & tarik mengkarung.

awal2 pregnant dulu, sy try anmum.. tp last2 give up, tak kena di tekak, sy stop.. dan sy amalkn minum soya, kadang2 yakult.. hehe.. so untuk awak, cuba dulu minum mana2 susu untuk ibu mengandung.. semua sama je sis.. pilih yg tak buat awak muntah

saya minum farmfresh coklat, dutch lady..mule2 je minum anmum..owg kata tkot baby sihat sngt pastu nnt ad gdm..masuk 5 bulan da stop anmum..minum susu dutch lady je yang low fat..sbb berat naik.. alhamdulillah baby sihat sampai skrg..

saya dari 1st tahu mengandung (5 weeks-12 weeks) minum susu HL Plain dan Full Cream Dutch Lady. Then 13 weeks sampai sekarang consume Frisomum 🥰 ni masuk tin ke-4 dah utk Frisomum,langsungg tak manis.

Susu ni x kesah sis, yang penting awak okay dengan susu tu, macam saya mula2 kawan bagi enfamama coklat, saya minum masa first trimester je, masuk 2nd saya okay dengan hl sampai la sekarang.

apa2 jenis susu pon awak boleh consume dear. janji tekak awak boleh terima. nk minum susu kambing boleh. nak minum susu ibu mengandung boleh. nak minum susu fullcream pon boleh. xde mslh😊

I minum enfamama coklat. So far tak sangkut gdm. Kadang2 susu ni kena try and error sis sebab takut tekak takleh terima 😅 you boleh try susu freshmilk HL/ farm fresh. Yang tu pun ok.

saye memang sejenis susah nak minum susu . doktor bagi susu pun saye tak minum . kalau saye minum memang akan muntah balikk . last last saye cuba susu HL baru boleh telan

Saya minum HL, dia include vitamin n folic acid. Sy tak minum susu tepung pregnant sbb ada GDM, susu tepung contains gula lebih dari fresh milk biasanya.