Pengalaman bersalin

Boleh share x tanda2 bersalin? maaf tnya sb sy nak first. esok dah kena serah diri sb gdm. sy rasa lenguh2 bhgian kaki, kuar lendir warna putih mcm hingus, kdg2 sakit bawah perut. doakan sy, kalo boleh xnak induce 😩#1stimemom #bantusharing

3 Các câu trả lời

tanda2 dekat nk bersalin awak contraction kuat. selagi xde rasa tu selagi tu lah bby nk duduk tenang2 dlm perut maknya 🤣 saya pun baru lepas bersalin. kene induce 3x. kali ke3 induce baru bukak 4cm. tp xde rezeki juga nk bsalin normal, time dah bukak 4cm tu lah tibe2 heart rate baby drop sgt2 n terpaksa emergency czer. takpelah alhamdulillah yg penting anak selamat.

Hi mommy. Kalau ada gdm memang doc akan suruh masuk wad awal sebab takut risiko pada mommy dan juga baby. Tanda bersalin keluar darah/spotting, contraction yang kerap, keluar air ketuban. Moga dipermudah urusan ya mommy

Sama ler sis..saya isnin dh kena serah diri juga' gdm dc n baby kecil..tp msh takde tanda² juga..cm adelh rasa sakit sikit² je dkt bawah n perut..

2y trước

Tuler..kita kena pasrah n tawakal je nanti' semOga d prmudahkn urusan & d lancarkn segalanya aamiin..