cramp perut gugur

Boleh share tak pengalaman gugur kalau ada yang pernah alami keguguran , kalau boleh xnak yang kena cuci rahim , macam nak nak bagi kantung turun sendiri ya , perut cramp non stop darah keluar non stop tapi still tak turun ..

5 Các câu trả lời

sy da gugur 2 kali... 1st gugur darah x banyak keluar dr hari pertama sampai lebih kurang 8 hari macam tu... hari yang keluar tu mmg banyak gila darah keluar sampai keluar seketul darah besar... nak2 pulak masa tu sy batuk..pergi hospital bahagian emergency, dr check semua x keluar kantung pon... jd dr korek semua kasi keluar...ni memang sakit sangat2 sebab xde dapat bius ke ape..habis buat baru dpt bius utk kecut rahim.. 2nd gugur sy bagi keluar sendiri... check jugak ke klinik & hospital tapi dr bagi pilihan masa tu utk biar dye keluar sendiri..kena tuam perut selalu..kena check berapa banyak pakai pad dan apa ketulan yang keluar...

saya gugur dah 2kali, first preg 13w & sec preg 12w. Semua turun sendiri takde cuci. Waktu tu takut juga bila doc pesan kalau ada sisa baki doc nak buat dnc. So saya malam tu dengar surah yusof & maryam (bagi yg islam) dan doa minta Allah mudahkan proses gugur saya terus turun semua. Mak saya bagi tips banyakkan bergerak bagi mudahkan turun. Saya follow tips ni Alhamdulillah dimudahkan. Tak pasti laa org lain kata makan ubat kedai cina yg khas utk turunkan darah.

g klinik ke hospital sis..klau darah kluar bnyk kne g jmpe doktor..takut nnti tumpah darah or kurang darahh..

dah berapa hari turun darah? kandungan berapa minggu?

1y trước

kalo mcm sy ,sy tak ingt gugur berapa weeks ,kalo kira2 dr spotting sampai lah bleeding tu boleh dikatakan lebih kurang 2 minggu .the end tu mmg keluar darah yg ketul2 besar tu haa ,dgn perut sakit mcm nk beranak .lepastu mmg terus gy hospital ,nk tunggu doc cek mmg menangis tahan sakit n terkeluar lgy ketulan darah beku yg besar2 .sampai turn sy nk cek , doc korek2 sikit je darah beku yg tinggal .

pergi klinik segera sis. jgn biarkan