Alahan xboleh makan

Boleh share tak mcm mana korang buat bila alahan xleh bau makanan? Perut lapar tapi xboleh nak makan? Rasa penat dia melampau2 bila xmakan ni.. mohon share any supplmnt yang perlu saya ambil?

8 Các câu trả lời

makan toti wholemeal sis,, saya dah berapa hari ni alahan nk masuk trimester dua makin kuat lak, sy mkn je roti tu siang mlm pagi ptg dgn kerap n dengan air oren tanpa gula,alahmdulillah perut terisi walaupun roti je,cuba sis try makn sikit2 dulu ye,, sy pun tgah mencuba🥲seksa kadang dah give up,tapi tetap kena teruskan💪

Mmg awal2 ni macamtu lah.. sy makan kekacang, lempeng.. makan sikit2 tapi kerap boleh la counter lapar sikit2. Tp ada tahap mmg lapar menggeletek pun tetap takboleh makan.. sy minum air kosong je. Sebelum minum doa 'ya Allah semoga air yg masuk ni dpt mengenyangkanku'. Telan slow2 rasakan air masuk ke perut 🥲

Sya pn mcm tu.. tp sya paksa ja makan. Sya mtk tolong husband sediakan makanan yg yg sya nak makan😅. Sya mkn dlm bilik sbb x boleh tahan bau makanan. Alhamdulillah husband sgt supportive. Kdg x lalu nk makan nasi, sya makan roti atau buah2an.. kita kena paksa mkn sis, kesian baby dlm perut..

Samalah. Makan oat je boleh. Nak makan benda lain. Makan 1 2 suap terus kembang tekak. Tak tahu nak buat macam mana dah 🥲

Sy makan buah je especially pisang, bau lauk nasi semua tak boleh seksa rasa 😢we can do this mummy 🫶🏻

Kena makan jugak. Awal2 memang siksa sikit. Try makan roti dgn biskut dulu. Apa2 yg rasa nak makan try je makan

2y trước

Saya baru masi dlm wad lg sis mntk tahan je sbb da tahan dgn alahan minum mkn xblh last2 gi hospital

sy paksa je makan. makan roti. supplement pun bukan terus bagi kenyang. makan buah buahan pun tkpe dah.

2y trước

Haahh skrg boleh telan pon buah tapi tu la perut ni berasid juga sbb buah saja xcukup kan

Makan takat boleh. Minum nestum, rebina 🥺 makan buah.. Kena sabar…