Laki suruh mengandung lagi

Boleh share tak gap anak brp tahun yg rasa kurang sikit letih tu, sbb saya bkerja, anak first baru 10 bulan #firstmom #SeriusTanya

26 Các câu trả lời

bila sis dah ready dari segi fizikal dan mental boleh la tambah sorang lagi anak. kalau nak tunggu kurang sikit letih tu entah bila sis 😂 sebab anak sy yg sulung dah darjah 1, yg 2nd baru nak masuk 4 tahun pun pening dan penat nak jaga lagi² bila ada yg buat drama dan gaduh 😌

kalau czer paling cpt blh mngndung balik mcm sy dlu doc pakar suggestkn 1tahun 8 bulan..paling ok katanya 2 tahun...mcm normal pun rsnya sm juga tuk bg rahim btul2 ok dan kuat serta bdn puan kuat smula tuk pregnant lg skali..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

hai. klu sy, sy fkir biarlah penat skli je. hahah. sbb klu dah gap lama, kita akan ulang blik keletihan yg sama. pndpt sy la. org lain xthu. tp kna fkir jgk nk byr nursery, lpastu nk msuk sek nnti. jdnya ukur baju di badan sendiri 💕

kalau sis masih rasa letih sekarang, baik jangan mula pregnant next lagi. kata kat dia, kalau nak ada next baby, kena bagi badan awak rest & recover dulu jadi dia kena take over jadi main caregiver anak first mula dari sekarang.

xda masa kurang letihnya mama, paling letih jga anak, apatah lgi mama kerja... klu ada maid, oke la kurang sikit penatnya... doktor selalu saran mengandung tu bila anak dah 2 tahun... yg penting mental mama...

sy memg jarak 4 thn. sekurang2nya ank dh pndai berdikari mandi, basuh berak kencing sndiri. and memg suami sy xnak ank rapat2 sgt. takut ank xsedia lgi nk dpt adik. kesian kt ank.

for me tkde masa kurang letih jaga anak.. kecuali anak duk asrama balik sebulan sekali. faham kn umur brp tu🤣

Sebaiknya gap untuk jaga rahim or uterus adlh 2 tahun. Untuk jaga la.... Tambah2 kalau operate...

time awak dah ready mental fizikal.. kalau ikut letih, sampai dia besar la baru x letih🤭

4t trước

xjgk. anak dh besar, mmng fizikal xletih, tp mental plk, dgn siapa dia berkawan. mcm2 lah

Jadi mak tak pernah kurang letih ye, sampai lah anak dah sekolah nanti.

4t trước

Ha ye, jadi takde gap anak berapa tahun untuk measure kurang letih atau tak. Jadi mak memang tak rehat 😄