Barang2 dan tip semasa travel dgn baby 1 tahun guna flight

Hi, boleh share tak barang2 n tips yg utk travel dgn baby 1 tahun. Baby first time nak naik flight. Mcm makana baby mommies sedia mcm mana ya? Stroller wajib bawa kan? #bantujawab #ingintahu #firstmom #SeriusTanya #bantusharing #Sharing_dong_Bund

1 Trả lời

Saya ada pengalaman bawak anak 10 bulan ke Sabah, perjalanan around 3 jam setengah. Alhamdulillah baby behave & tido. ✅Stroller wajib bawa. ✅Carrier (jika ada). ✅Makanan ready to eat baby. (Saya suka Little nuur sbb dah siap sudu) ✅Snack baby. ✅Toys wajib. (Lagi bagus kalau toys baru) ✅Sticky note/ sticker bagi leka. ✅ Earmuff baby (boleh beli standby) Tips: ✅ Plan awal waktu tidur dia, mcm saya 3 jam before flight memang tak tidokan. Bagi dia penat & mengantuk ✅Bagi makan siap2, tukar pampers & baju yg selesa ✅ Bagi susu masa takeoff/ landing (if ada puting boleh bagi juga) ✅ Boleh try book seat depan yg ada crib. Sebab lenguh jugala nak pegang.

6mo trước

Tq tips.. Risau sbb anak kalau dlm kereta pon jenis x nak duduk diam. Ni nak naik flight pulak.