Usia kandungan 25w

Boleh saya tahu tak pregnancy seawal berapa minggu boleh consume milk booster? and dah berapa bulan breast kita dah mula produce susu. Risau sangat tak dapat nak keluarkan kolostrum #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Hi, mom👋 Yang sebenarnya milkbooster kita ialah be happy, avoid stress dan makan apa sahaja yang membuatkan awak happy. 🤗 Macam saya kalau minum susu, makan any kind of salad, ice cream, itu milkbooster saya. 😊 Untuk makluman awak juga, susu badan sudah mula terhasil sejak kandungan kita berusia 16 minggu. Hanya perlukan ransangan daripada baby sahaja iaitu hisapan baby selepas bersalin. Saya sarankan awak untuk belajar lagi ilmu penyusuan dengan betul. Ada ramai lactation counselor di luar sana. Awak boleh FB/IG/Tele/Tiktok mereka. Antaranya - Puan Nad Masrom - Puan Ika Nabella Ada lagi tapi saya tak ingat. Kejap lagi saya update.

11mo trước

Noted! Thankyou ya mommy 😊