bersalin normal @ czer

Boleh mommies share masa bersalin normal ke czer?kalau czer sebab apa....

43 Các câu trả lời

37 minggu 3 hari terpaksa czer sebab dah 2x induce dan masuk belon atas sebab anak dah kurang gerak. Sehari tak sampai 5x kicks. So doctor decide untuk induce tp jalan tetap 5cm tak buka2. After 8 hours, still sama. So baby pon makin lemah. Terpaksa emergency czer. Anak lahir berat 3.8kg tp terus ke NICU sebab pneumonia. Kena tebuk dada untuk buang cairan/gas berlebihan di peparu anak. Alhamdulillah anak membesar dengan sihat. Sekarang dah setahun 4 bulan 😊

2czer n 2 normal

Sy cezer pnh, normal pn pnh. Tp skrg nk rhat dlu puas2 bru pk nk tmbah lgi. Haha