Travel Jauh Menaiki Kereta

Boleh ke travel Menaiki kereta utk perjalanan yg jauh ketika kandungan 26-27 minggu? Bg tenpoh mada 5-6 hari?

8 Các câu trả lời

Sy balik kg dari kedah ke klntn. Smlm jln2 pergi terengganu. Hari ni nak balik ke kedah. Alhmdulillah ok je sis 😅. Lusa masuk 27minggu. Tapi masa balik ke klntn, sy bwk bantal pregnant yg bentuk U tu sis. Selesa la sikit. Xlenguh sgt 😅 bergantung kpd badan masing2 kut.

uih lamanya...saya duduk kupas bawang sekali tumbuk kat lesung batu, dah sakit pinggang susah nak bangun..apa lg duduk dlm kereta lama mcm tu.. saya pun 26- 27 minggu juga. hehe

Boleh sakit pinggang duduk lama2 tu sis.. Sebab kandungan dah besar. Kalau terpaksa juga, kena kerap berhenti untuk rehat dan hilangkan lenguh.

bole je sis. saya da 33w pun still jalan jauh sana sini. cuma duduk tu biar selesa la. lapik bantal kt pinggang & kerusi tu baringkn sikit.

Saya dah 36w5d alhamdulillah masih okay balik kelantan. Ni baru otw balik kl. jem gila. Tapi alhamdulillah semuanya masih okay 🥰

Sy 27w skrg. Td bru blik dr klantan. 8j trvel. Kne adjust2 dlm keta. Jgn bg rasa sakit pinggang sgt. Yg pnting, bg org lain drv.

ok je sis.. sy g melaka dr selangor 3 4 jam sbb jem... alhamdulilah smua ok jer sis... sy bru 36 weeks 2 dys

Pastikan duduk dalam keadaan yang selesa and berhenti sekejap kalau lenguh. Hati2 di jalan raya 😉