Kuatkan rahim

Boleh ke saya beli di farmasi ubat kuatkan rahim?sebelum ni saya ada keguguran..skrg sy hamil berapa minggu saya x pasti....period saya 15 hri bulan ni..

Kuatkan rahim
14 Các câu trả lời

sy pernah keguguran waktu kandungan 7minggu lepas 6 bulan kahwin. kemudian pregnant kali ke 2, 5 tahun kemudian. sy pun risau kalau rahim xkuat dan keguguran lg, jd awal2 lepas tahu pregnant terus refer gynea b4 pegi kk buka buku pink. doc advice mkn acid folic je n dtg checkup every 2 weeks utk monitor. lepas pegi kk sy dpt ubat zincofer. sy hanya mkn zincofer n acid folic je. 2nd trimester br stop acid folic dan teruskan zincofer smp bersalin. better jmp doc /gynea dan explain pregnancy history, doc akan advice ubat/supplement yg sesuai.

Saya pun baru complete miscarriage, tak sempat period mengandung balik. Check up ke hospital Doktor cek kandungan ok, xde masalah. Saya pon tnye perlu ke ubt kuatkn rahim, tapi kandungan alhamdulillah normal xperlu ubt kuatkan rahim. Apa2 pon refer pada doktor gynae atau mana2 doktor pakar puan dlu sebelum buat keputusan nak amik ubat.

Betul, kena check dulu dgn dktor. Cerita la pernah ada keguguran apa semua. Nanti dktor akan decide dia akan bg ke tak. Mcm sy dulu masa keguguran, dia advice dtg balik semula bila dah mengandung lagi. Sy pun pegi la, dia bagi jugak ubat kuat rahim walaupun scan tak berapa nmpak lagi 5 minggu. Upt mmg positif.

Sy pn pena gugur bulan 1haritu.. pastu bulan 6 lekat .. sy ta mkn ubt kuatkn rahim sbb ta blh ambil sesuka hati.. tp sy mkn acid folic dgn obimin ta pena miss smpi kndungan sy 11minggu.. pastu bukak buku pink masih mkn obimin yg kk bg..

berapa minggu kandungan akan dikira dr LMP (last menstrual period) - iaitu hari pertama haid terakhir. ubat kuatkan rahim perlu mendapat nasihat Dr obstetrics Puan. jangan ambil sembarangan ya

3y trước

Ok tq

cheak kat clinic sis... sbb sy pun mengalami keguguran 2 kali... skrg sy hamil kali ketiga... cheak doktor ckp cervic sy pendek... so far after surgery kandungan sy 31 week skrg....

ubat kuat rahim bole ambil atas nasihat doktor..bg doktor cek keadaan puan mcmne dulu..mungkin keguguran sebelum ni xberkaitan dgn rahim pon..semoga dpermudahkn ye..

3y trước

Tq yea

ubt kuatkan rahim xleh sesuka ati amik, even sy yg pg mntak kt klinik swasta pun dorang xbg.. bt msa skrg ni mkan folic acid je

better ke klinik dan ceritakan sejarah keguguran..mcm sy dah 2 kali gugur.. pregnant yg ke3 doktor bg duhapson

Baca zikir kuatkan rahim.. yakin dgn kuasaNya.. Boleh google byk doa2 jgk.. Smoga dipermudahkan..