Pantang czer

Boleh ke minum air kelapa ?

5 Các câu trả lời

Saya pernah czer. Sedar je dari czer masa kat icu, terus tanya doc boleh tak minum air kelapa. Doc kata takde masalah boleh je minum. Even saya tanya air tembikai pun tau2 hospital sediakan air kt saya. Sekarang ni pihak hosp dah siap2 cucuk ubat utk kecut rahim. Takyah laa ikut kata org dulu. Zaman dlu perubatan tak sama mcm skrg.

Tak pasti tp saya baru je minum 2 hari lepas. Saya bersalin czer 31/10 haritu. So far ok je. Mungkin blh try dulu tgk badan ok ke tak?

Saya pulak da teringin sangat minum coffee susu 😭

11mo trước

Yup boleh minum. Saya sarankan awak gali dengan lebih lagi ilmu penyusuan. Tanpa ilmu penyusuan yang betul, susah nak jayakan breastfeeding ni. Awak boleh follow ramai certified lactation counselor di luar sana. Antaranya - Puan Nad Masrom - Puan Ika Nabella - Puan Noorfazila BTW, takde istilah bentan sebenarnya 😊Awak boleh juga follow pakar O&G seperti Dr Imelda Balchin, Dr Izzat. Awak akan dapat ilmu dan info yang tepat.

takboleeeehh nnt rahim kembangg bahaya

11mo trước

Mitosssss

Of course 😊