Makan suppliment atau makan ubat doktor?

Boleh ke kita cuma bergantung pada ubat yang doktor bagi tanpa makan apa2 suppliment? Atau kena makan suppliment tambahan macam suppliment tambah darah ke, jus mamariam ke dll.

16 Các câu trả lời

Jus2 dekat pasaran tu produk overclaim je sis. Lagi tak selamat. Better makan ubat doktor bagi je. Kalau rasa kurang jaga pemakanan sihat. Banyakkan makan sayur dan buah

Better bila dah refer kepada doktor. Supplement tu pun make sure ada kelulusan kkm selain dari bahan2 tu biar dari sumber semulajadi and halal

better makan buah delima/jambu batu, buah tinggi vitamin c/zat besi. dari ambil jus2 ni ya. sbb kandungan gula tinggi.

sy hb low..nurse suruh sy makan ubat dengan bersama air limau tanpa gula

jus mamariam blh diambil waktu 4 bulan ke atas.. awal2 bahaya supplement2 ni

1y trước

kalau betul bagus & organik/alami, takda pantang larang bila nk kena makan. mcm makan buah, dari 1st trim sampai nak beranak boleh makan. so better makan buah asli saja.

Kalau xda apa mslh dan boleh mkn mnum mcm biasa, xperlu supplemen