boleh ke Ubat batuk ?

boleh ke ibu mengandung minum ubat batuk?

14 Các câu trả lời

sy aritu batuk. amik ubat dr klinik n makan ikot dos yg dinasihatkan. Tp saya perasan baby kurang gerak. Cuak gilaa. dalam sejam nak dapat 1 pergerakan pon susah. so sy tak telan dah lepas tu. just minum air limau suam je. sbb anxious pulak baby tak gerak.

3y trước

Mmg akn kurang gerak sb baby mengantuk.. 😅 Nurse kat klinik akk x bg mkn.. Die suh iktiar cara alami..

biasanya klaau sy demam,batuk or selsema,sy akan p klinik. so klinik mmg akan bg ubt selsema,batuk n paracetamol. tp ikut dos yg dibenarkan ibu mengandung. cuma kt sini,sy nk nasihatkan,jgn cuba2 ambik ubat tnpa priskripsi doc ya

Saya harini hari ke 2 demam , batuk semalam teruk sangat , sya tk berani nk mkn ubat batuk , so sya bt secawan air suam2 panas campur hirisan lemon dan sesudu madu, minum time suam2 , alhamdulillah harini dh kurang sikit

Cuba minum air limau kasturi suam , sya masa first trimester batuk sgt teruk , tapi sya tk mnum ubat, suami buat tu je kdang2 cmpur halia alhmdlh cpt ja smbuh da

klau nk mkn apa² ubat better rujuk doktor yg checkup kita dulu sbb sy pun batuk jgk tgh pregnant ni tp x ambik sebarang ubat pun just bnyk minum air suam ja

saya pergi klinik then doktor bagi ubat prospan. myb dos yg rendah sbb saya makan susah betul nak baik. klu ubat batuk biasa cepat je baik 😂

kebanyakkan mmg x blh...Blh try cara alami.....Mcm minum air madu asli campur lemon...Kalau madu kelulut ada yg rs masam x pyh campur lemon dh.

Sy setakat ni pergi klinik bgtau doc yg kita preggy. Dan doc akan bg ubat batuk yg bersesuaian dgn kita yg mengandung dgn dos yg betul

Ubt batuk x bleh sis msa preggy sbb bleh mnyebabkn mngantuk nanti baby kurg gerak. Apa² pon ubt msa preggy kna jmpa dr dlu.

setahu saya tak boleh. ape² pun pi clinic sis,doc tahu ubat ape yg sesuai untuk ibu pregy.