induce

boleh ke eh nak request induce?

11 Các câu trả lời

kenapa nak request induce? Induce tu bersalin paksa tau.... Sakit dia lebih perit dari bersalin normal.. lain lah epidural.. Jarang org nak request induce melainkan overdue..Kalau boleh semua nak elak kene induce #MuncungItik😢 sakit sis... Bukan nak takut²kan ke apa.. tapi hakikatnya induce memang menyakitkan..

Sya masa ank first induce sbb dah 5 hari overdue.. tp dr pengalaman sya, sakit juga tp xteruk. Sbb contraction sya slow².. Pagi dlm jam 9 dh strt, tgh hri dah kluar baby 😊 alhamdulillah xda jahitan dn baby pun slamat kluar. Xsmpat doktor datang dah tkluar baby.... tp apapa pun mnta nasihat dr dktor duluu yaa ibuu

Knp nak request induce..saya besalin dua2 anak kena induce,sakit dia jgn ckp la..sakit tak berenti..cucuk ubat tahan sakit pun xjadi ape..dah la 4 jam sekali masukkan ubat,tgh sakit tu kena seluk lagi..yg ke3 ni teringin sgt nak sakit normal mcm org lain..

thankyou semua yang jawab 😊 saya dah selamat bersalin pun 4/4 haritu. saya induce sebab baby kurang gerak & bukaan dah 10cm yet still baby taknak keluar last² emergency czer, alhamdulillah baby selamat now dah nak masuk 2bulan ♥️

Knp nak req? Contraction induce lg sakit dr normal contraction. Sakit dia tak boleh bwk bincang 😭😭😭 doc akn suggest kalau awk perlu atau tidak. Selalu kalau doc bg induce, mmg utk awk bersalin awal.

Allah! Sakit sangat bila kene induce... Nak elak sangat2 induce ni... Tak tahan contraction dia, meraung macam org gila masa induce ank sulung...

Klu sy biar bukaan normal.. Induce tu sakit dik nun.. X senang duk atas katil nnti😅

induce...allah...kalau boleh nak elak..sbb dia pny sakit tu xbrenti...

Macam tak pernah lagi dengar orang mintak induce. Biasa Dr yg decide.

Beraninya anda