Xboleh minum

Boleh kah sy minum air sunquick selalu tanpa gula??air masak xboleh nak telan..

2 Các câu trả lời

Try tanya doktor. Tapi air kosong mmg kena minum byk sis setiap hari. Nanti in long term takut rosak organ dalaman mcm buah pinggang. Kena dialisis la. Biasa bila dh start dialisis jangka hayat tak lama mcm org normal sis. Mungkin paling lama boleh hidup pun 15 thn kalau bernasib baik. Kalau x silap saya tapi utk kepastian boleh tny doktor la. Saya bukan cerita utk takutkan sis tapi itulah kisah benar. Harap sis tak jd mcm diorg.

Kurangkan.. x elok juga.. air masak tu yg penting. Nurse kd saya pun ada pesan jangan minum air sunquick sgt. x elok. minum air masak banyak..