Berpuasa ibu hamil

Boleh ka usia kandungan skrg utk berpuasa? Klu ibu ok ja..tp risau blh menjejaskn baby

1 Trả lời

Bergantung kepada tahap kesihatan & keyakinan awak. Boleh jgk dapatkan pandangan & nasihat dari doktor 🙂 Mcm saya skrg kandungan (12 weeks). Saya takda masalah utk berpuasa TAPI risaukan baby dlm kandungan. Body saya senang sangat “dehydrated” bila kurang minum air putih. Lagi 1, bdn saya mudah rasa penat & letih walau rutin harian kerja saya sama ja tiap2 hari 😅 Tahun ni berkorban demi kesihatan malaikat kecil yg sedang membesar dlm rahim 🤲🏻

3y trước

Sy 10w, berpuasa lagi. Tp dlm masa yg sama mmg risau.mostly kawan suggest better jgn puasa sbb msih terlalu awal. Kdg confuse juga smada okay ke tidak wlupun kita tiada masalah ap apa utk berpuasa.