TRIMESTER PERTAMA

boleh ka makan sushi? sushi yg udang ada nasi nii...ada siapa2 morning sickness tpi mengidam sushi?#firstbaby #1stimemom #mommybuntu

TRIMESTER PERTAMA
12 Các câu trả lời

bestnya dpt makan sushi ni.. sy nk makan yg ni pn suami x bg.. mcm2 dia fikir risau sgt.. sampai mak mentua pn ckp tnya suami sy ni gak, habis smua xleh makan walhal blh je..tu lebih rela tnya mak mentua tu pn tnya dpn suami bru dia tau..hahah

saya dari first trmester sampai masuk thrd trmester makan sushi 😂 Lagi lagi yang udang atas tuh. Yang lain lain saya tak ambil. sebab memang dari kecik lagi suka makan sushi. kadang buat sendiri.

4y trước

saya pun sis..sblm hamil ni klau makan sushi udang habis dlu..nasi dia masih ada lagi tinggal..haha

sorry sis tak digalakkan sbb papan pemotong yg digunakan tu sama digunakan untuk yg tak masak. kalau sis teringin sgt boleh cari seller yg jual sushi minta dia buatkan untuk orang mengandung.

4y trước

nasi tu ok, cara pembuatan tu yg merisaukan sebab sarung tangan dan papan pemotong yg digunakan tu tak ditukar pon untuk buat berbagai jenis sushi. sebab bacteria salmonella tu boleh melekat pada sarung tangan dan papan pemotong. sis boleh cari seller sushi homemade macam kakak saya dia inform seller yg dia pregnant seller pon faham.

Boleh! Saya makan semua. Salmon sushi pun saya bedai. Tp salmon tu medium cooked la haha. Cuma x makan sashimi saja.

Boleh sis. Asalkan yg fully cooked. Jgn makan yg mentah atau half cooked je😊

Asalkan yg dimasak sempurna dan bukan daripada bahan raw, boleh je #TAPsupermoms

4y trước

tq sis

Saya pon same..teringin sgt...dapat yg ☝️pon jadi laa...😋

Boleh jer. Cuma jgn makan yg mentah

Mkn je sis kalu dah teringin tu

Asalkan bukan raw meat/fish. Boleh je.

4y trước

tq sis