Nak tambah ilmu

Boleh explain x gdm on ubat tu mcm mne ye? Sbb sy baca dlm fb ramai komen yang mcm tu, sy first baby, so xtahu lg mksudnya #seriusnanya

1 Trả lời

Gdm bahasa mudah dia kencing manis. Gdm on ubat tu tk silap saya kena makan insulin. Insulin ni plk katanya ada banyak jenis. Sama ada telan pil ataupun inject. Gdm on diet pulak yg jenis xyh makan ubat tapi kena on diet. Nanti time jmpa dietitian, dia akan ajar cara makan yg betul based on result minum air gula kita.

3y trước

Oh mcm tu, okay now paham . Tq puan 😊