Tips cepat bukaan

Hi.. boleh bantu sy dengan bg tips untuk percepatkan bukaan? Tips yang sis buat dan berjaya.. Sy dari semalam 2cm..

16 Các câu trả lời

banyakkan berjalan. sy induce 3x kali. induce masuk ubat & belon utk keluarkan bayi sy yg meninggal dlm perut 38 minggu. tapi still de bukaan apa2 seminggu tu. last2 doc discaj blk rumah. mlm tu sy jalan2 sekitar rumah & naik turun tangga. elok esoknya subuh contraction kerap & bukaan 3cm. pukul 6 ptg cmtu sy selamat lahirkan babh secara normal

5y trước

takde sis.

sis buat cara ape sampai bukaan 2cm ? boleh share tak ? masatu tanda ape yang keluar ? sebab saya tengah struggle mencuba ni tak berjaya lagi..

Try buat jalan itik ataupun time mandi tu, ketuk ketampi 10 kali. Sye dgr tips ni dari cousin sye, anak die dah 2 org

Kdg2.. baring2 pn boleh cpt kn bukaan cm.. sy ari tu. Sy x jln2 ...sy baring ja spnjng dlm wad brsalin tuu..

Semoga urusan awak dimudahkan sis, biar mudah2 je bersalin & sihat walafiat baby & momy. Aaaamiinnn.😊

Minum minyak klapa dara, mkn buah karma atau minum air bunga sanggul fatimah..

Bykkan berdoa.. Minta dipermudahkan.. Ada mak, mintak doakan mak.. ☺️

Bykkan berjalan. Sambil baca doa nabi yunus

Sya dh seminggu 2cm.. Tk sakit2 lg. ☹️

Banyakkan jalan itik pastu mencangkung