Plasenta low.

Boleh bagi tips x utk yg uri masih d bawah? Sy takut sangat² sbb skrg dah msuk 24weeks. Pls kalo ada mom² yg berpengalaman mcm sy. Tq.

5 Các câu trả lời

tak ada tips sis. uri tu memang dah melekat kat situ. kalau spot dia melekat tu jauh dari serviks, nanti bila rahim mengembang dia akan ikut naik. kalau memang dia melekat dekat dengan serviks, rahim dah membesar pun dia akan stay situ. cuma boleh tunggu dan lihat je.

Uri akan naik ikut week. Kalau 28week still tak naik, boleh buat senaman cat & cow pose. buat dari sekarang pun boleh juga untuk bantu cepatkan lagi naik. elakkan angkat berat, jalan jauh, naik turun tangga. banyakkan berehat. jangan bersama dulu waktu uri rendah.

4mo trước

Hrp mnggu depan ada perubahan. Ya sy pun amalkan senaman tu skrg. Tq for reply sis🥰

kurangkan carbo and sugar..dan lebihkan protein intake.

28w nanti repeat scan semula. type 1 & 2 boleh naik lg.

4mo trước

Harap² mcm tu la sis. 1st time pula mcmni so prsaan risau tu mmg ada.

kerapkan bersujud sis, punggung lebih tinggi dr kepala