Saya dah lewat period Last period 2/2 tapi masih takut nk cek sbb kawin dah 2 tahun still xde rezeki

Boleh bagi cadangan

7 Các câu trả lời

tknk check upt , boleh g klinik check kenapa period delay... kalau org tk kahwin tak mai period pon bahaya takut ada masalah hormon 😊😊 saya 2 tahun kahwin baru ada baby juga .. sepanjang tu mulut org tak benti sruh mengandung... pastu suka cakap "takde anak pegi la keluar cari kerja " sebab saya surirumah 😅 walaupon saya tak kerja sebab suami tk bgi, dorang taktau suami orderkan makan kat grab pon suami tk bagi keluar.. sruh duduk dalam rumah smpai rider pergi

nk xnk memg kena check upt jugak sis untuk elak activity lasak membahayakan kandungan...Kalo positive alhamdulillah boleh ambik langkah berjaga² untuk next step...Kalo negative kena kuat semangat Dan jgn Putus Asa...mcm sy jugak sis TTC 2tahun Masih menanti insan kecil dlm rahim...tapi blm ada rezeki sy...🥰🥰

7mo trước

amin² ya rabbal alamin...☺️

kalau tak nak check lagi tak apa. tapi jaga diri mcm orang preggy/TTC. folic acid jangan tinggal, makan makanan berkhasiat etc. paling lambat pun kalau dah lewat 3 minggu tu check lah tau. kut lah rezeki kan.

saya 7tahun baru lekat sistur.......... 🥴 tak tahu beriban kali test upt akhirnya ada jgk rzki.... kita tak tahu bila rzki nk dtg..... insyaallah jgn putus asa......

Sy ttc 6 tahun. Sy period lambat 2 hari tapi sy buat je upt sebab esoknya plan nak main badminton. Alhamdulillah double line. Cancel main badminton 🤣

7mo trước

betul juga tu. lain badan lain. saya minta maaf sis @rabi kalau macam insensitive. sis @anon, saya dari awal pregnancy memang aktif je main lari2, basketball etc. sebab saya mmg tak pernah ada sejarah keguguran/spotting etc alhamdulillah. doktor saya pun cakap keguguran awal kehamilan mostly sebab badan kita yg reject janin, bukan sebab kita lasak ke etc. tapi lain doktor ada lain pendapat juga kan. alhamdulillah eventually semua tu rezeki & ujian masing2.

ok tunggu lagi seminggu test upt. klu period jenis regular ada harapan la tu.jgn putus asa sy pun ttc..baru je gugur bulan ni

cadangan sy: beli upt dkt farmasi dan check. sy ttc pun simpan stock upt..