Anak tak bole letak

Bole tolong ajar sye mcm mne nk letak anak yg dh tidur tanpa sedarkan dia... Sye dh buat mcm kt fb tu, letak masa anak separa sedar sblm tidur tu then tgn letak atas badan dan kepala dia..sye buat dan anak saya terus celik dan tak tidur . Anak sye kuat mengempeng mungkin sbb sye suri rumah je jd dia fully bf... To sush jgk kalau asyik nak melekat aje tak boleh tinggal langsung.. nak mandi pun kena tunggu dia tidur baru dpt mandi.. nk tidurkan dia lama plk tu... Tak ngempeng tak nak tidur... Merengek menangis tak berhenti sampai la dia dpt nenen mak dia ni.. Bila dh tertidur kt pangku,nk letak atas tilam pun jd 1 hal jgk..elok dh nyenyak ,slow2 angkat nak letak kt tilam skli letak eh celikkk + merengekkkkk Huwaaaa tolonggg🥴

18 Các câu trả lời

puan boleh follow fb/ig baby language. ada consultant yang pakar bab handle tido dan nanges baby. pn uswatun hasanah nama dia. banyak tips dia share. saya ikut tips2 dia, alhamdulillah saya takde masalah dengan newborn saya.

sama sis. ank dh stahun 5bulan ngempeng lgi. letih gila, bulan dpn nk brsalin plk dh. mmg kalau tido wajib ngempeng. dukung ke bg pacifier ke semua tkmau. nk wean off pun tktau cemana kalau gni gaya

sy tgh melalui fasa ini.. susah sgt nak tdurkn dy.. mta dukung/gendong.. bila da tdur nak letak .. bangun lps tu mnangis🥲 tgh bepantang duk stress memanjang.. jahitan pun sakit da

anak saya dah 7 bulan, setiap kali tidur siang, saya bedung masuk dalam buai. ada hari tidur lama, ada hari tidur kejab tapi bolehlah lepas takat nak mandi tu.

kena try n error..kalau newborn mmg kena byk bersabar utk 3bulan pertama,lepas tu baru train dia,ikutla mcm mane yg sesuai dgn dia..

2y trước

Iya sissss . Saya tgh dalam fasa newborn . Mmg menguji kesabaran mental dan fizikal ahhahaha . Malam mmg berjaga . Siang kemain lena tido nya 🤣

Sye pon suri rumah..tapi sye bgi putting anti jonggang ..alhmdulillah skrng lena je tido walaupon di tinggl..bangun bila nk susu je..

2y trước

Klw saye pula ank saye taknak yg style Pacifer macam tu, dia tolak abis 🤣 tapi lain baby lain karenah nye, tak sama 😆

Sama sis dgn saya tgh dilemaaa mcm mana nak elakkan tu kalau bole saya tanak ajar bby buai🥹

sma n sy huhu