34w berat bby dah 2.7kg

Blh tak bagi pendapat mcm mne nk jaga pemakanan? Sy xblh skip mkn sbbnye kalau skip auto pedih ulu hati . . Risau jugak kalau bby besau sgt

9 Các câu trả lời

kadang doc scan tu tak blh target berat juga yer, mcm sya, doktor bgtau baby besar la tp baru 35 weeks dah 3.19kg, then masa 36 weeks@ bersalin baby besar dri jangkaan 3.66kg...syukur alhamdulillah bersalin normal wpun sakitnya luarbiasa... tanpa ubat tahan sakit aper ker... takda koyak aper.. anak ke-3... sya juga kena suruh kontrol bhgian karbohidrat, masa pregnant..

kdang berat tu xtepat sgt sis, sy 36w scan baby 3.1, 37w 4d bersalin baby 2.8 je 😅 tp sis jgn risau, 34w 2.7 tuu xbesar mana pun, paling² boleh naik smpai 3.4 3.5 je time bersalin nanti.. mkn je mcm biasa ya, jgn fkirkan sgt 🥰

2mo trước

sbb trun tanda ..

Kurangkn tidur ptg sis.. Sy dlu 2x preg kuat tidur ptg.. Anak brt 3.5kg n 3.6kg.. Mak sy ckp sbb kuat tidur ptg.. Wallahualam..

normal in shaa Allah , saya pun waktu 35minggu berat baby 2.7kg. Doc cakap normal , masih dalam graf tumbesaran dia

doc ada advice u control makan ke? kalau tak ada u makanbmcm biasa je. kalau u nak cut pun cut sugar je sis

sama macam saya sis😅 kita kena kurangkan air manis sikit .. makan mcm biasa ja

Sy pon belom buat buku pink lagi dah 2 bulan , nie anak ke 3 .

saya 36w berat 3.5kg . 2/4 serah diri sebab baby besar dgn air ketuban banyak

2mo trước

sok 37w 2day . semoga selamat semuanya

sy 34weeks berat bby 2.1kg