Gdm & check bsp

Blh share tak pnglaman gdm korang? Mknn apa blh mkn & tak blh mkn, utk app dietitian lmbat lg , 1st time sgkut 🥺 jd tkut la juga, ad tak yg gdm bslin ikut due & dpt bslin nrmal?

2 Các câu trả lời

Saya masa anak pertama gdm on diet control. Doktor bagi masa sampe 40minggu. Masok je 39 minggu tu dia bagi dh apoinmen untuk masuk wad. Tapi Doa banyak2 mintak baby keluar sendiri, alhamdulillah malam tu jugak la bersalin normal. untuk bsp, nak dpt bacaan cantik kena amalkan makan suku suku separuh. Lebih kan protein dengan sayur, kurangkan karbo. Masa cantik makan is sarapan sebelum pukul 8pagi. makan tgh hr pukul1230-0100. makan malam pulak before jam 7 malam supaya bacaan pagi akan cantik. banyakkan minum air kosong.

2y trước

Last scan berat baby 3.6kg. tapi bila bersalin berat baby cuma 3.14 kg ja. czer dia akan depend on situasi. Tak semua yg gdm akan czer ye pn. ❤️ kecuali ada komplikasi dekat baby or ibu mungkin doktor akan decide utk emergency czer or selective czer. Saya alhamdulillah bersalin normal. Turun tanda n bukaan pn ada. ❤️

sy amlkan LCNS. mkn nasik min 2senduk. max 3 senduk. nasi yg digemburkan. bkn padat². pastu lbihkan sayur dn lauk. syur tu saya celur je. bendi,kailan..mmg kenyang lama kalau lebihkan sayur. buah epal,jambu batu, kna mkn sparuh skali menu.

2y trước

kailan pn sma ea, blh try, tkr2 menu, buah epal hjau limit shri brap bji ya? jmbu btu biasa sy amek 2 3 ptong je shri, xda ase sgtt xleh tlan 😂