Anything

Hello ,,blh cadangkn tk pa2 lotion untuk kulit kering,,skrng kulit sy kering sngat2,,smpi dah tak tw nak bwt mcm mna?

2 Các câu trả lời
Chuyên gia

Salam sejahtera. Untuk makluman pihak puan, masalah kulit kering boleh disebabkan oleh: Hormon kehamilan Dehidrasi Kulit terdedah dengan cuaca sejuk dan kering seperti kerap berda di dalam bilik berhawa dingin Penggunaan sabun mandian yang kurang sesuai Masalah kulit seperti dermatitis Menghidap penyakit seperti kekurangan hormon tiroid Gejala kulit kering boleh diatasi dengan: Banyak minum air Gunakan sabun yang mesra kulit Gunakan pelembap atau losyen terutamanya jika kerap berada dalam bilik berhawa dingin. Penggunaan losyen juga haruslah bersesuaian dengan kulit anda terutamanya jika kulit anda jenis yan lebihh sensitif. Gunakan losyen tanpa pewangi dan pilih losyen untuk kulit sensitif. Rujuk kepada doktor kulit jika masalah kulit kering berpanjangan

try cetaphil..