Bukaan 3cm 36weeks 6days

Hi blh bgi tips supya cpt bukaan bersalin😓 dah 3 hari kna thn wad ni ,bukaan pun tk jln2 lgi ni ##seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

7 Các câu trả lời

doa bnyk2.. klau larat buat squat jlan pusing2 wad... sy anak kedua seminggu kne warded on 37w.. force delivery sbb bby besar.. spnjng 1minggu tu cuma 2cm je... last2 doc pecah tuban n induce drip.. alhamdulillah dlm masa 7jam bukaan peenuh n slamat bersalin.. sy doakan urusan bersalin puan dilancarkan.

Sy dah 2 kali keluar masuk ward dalam masa 1 minggu ni.. Tapi sy baru 36weeks 2 hari and bukaan baru 1 cm 😅😅 Sakitnya setiap hari makin kuat.. Baby tak ready lagi kot.. Awk boleh buat squat kerusi ikut mampu, jalan banyak², kepak rama², ketuk ketampi and bersama dengan suami.. Ni nurse sendiri yang ajar

Saya sehari sebelum bersalin berjalan satu taman permainan yg luas area perumahan lepas check ada bukaan . Esok tu 6cm drpd 2cm , takpun sis try berjalan dlm wad sulam ketuk ketampi . InsyaaAllah pujuk baby sekali . Saya doakan urusan sis dipermudahkan .

Semoga Allah permudahkan urusan awak. awal tu br nak 37w.. da google n amalkan semua petua ke? squad, jln itik, turun nek tgga, minum selusuh,kelapa dara..

Alhamdulillah , Terima kasih yg mendoakan dan bagi tips tu , saya sdah selamat bersalin pagi tdi🤭 baby boy berat 2.1kg

2y trước

alhamdulillah tahniah

SemOga urusan sis d permudahkn nanti ya..dOakn saya & ibu² yg lain juga d permuadahkn nanti yer...Aamiin

ketuk ketampi selagi mampu