keliru

Blh bgi tau kh begini mengandung kh yg clearblue punya kemarin cek yg upt 1 tu tdi cek di kk swasta tpi doktor ckp tak mengandung.. Sy tak tau mna yg btl..

keliru
32 Các câu trả lời

klu upt dah 2line jelas..dan clear blue pregnant maka mengandunglah.. upt xkn 2line klu hcg xde dlm bdn.. hcg ni hormon baby..jd klu ada maka ada lah. kesalahan ibu2 adalah klinik yg kita prgi. slllu prgi klinik biasa...iaitu klinik pesakit luar yg brsepah dkt kliling kta tu. walhal kita kne prgi klinik sakit puan.. hospital pakar sakit puan atau hospital yg mmg khas utk ibu hamil/ibu brsalin. tindakan kita yg slh. sbb tu kdg2 ada yg doc ckp xhamil dan diberi ubat trun drh. sdhnya si ibu mkn je ubat trsbut. brlku kguguran awl. dihospital pkr skit puan.. ujian beta hcg akn dibuat pd ibu. menilah pngkatan kndungan hcg dlm bdn. tvs scan utk melihat adkh kantung baby sdh kelihtan atau tdk..diawal mmg tdk nmpk jd doc akn nsihtkn dtg lg scan slps 2mgu. klu dgn result puan yg bgini..to doc msih ckp tak hamil.. doc trsbut tak lyk dipgil doc. puan kne tahu..doc ni ada bidang2 dan kmahiran msing2..sdgkn dlm hal sakit puan pun ada beza gynea dan fertility doc pun beza.

sah2 mengndung.. puan slh prgi klinik sbnrnya. jgn prgi klnik pesakit luar. hal upt mengandung smua prgi klnik sakit puan. klnik yg pakar utk hal2 ibu mengandung. dr result bgini ptotnya prlu lakukan beta hcg utk kesan pningktan kndungan hcg...dan scan rahim.lihat samada kantung sdh ada atau belum. jika kantung belum ada..doc akn mnta dtg lg 2mgu..kmudian 2mgu lg utk kesan heartbeat... melalui scan trsbutlah doc pstikan kndungan dlm rahim atau luar. tp yg pasti anda 🤰. ini cnfrm.

saye pom macam tu jugak mase first prrgnant , doktor cakap x pregnant pun , hormon je tapi kite tahu tubuh kite ade perbezaan , last tunggu dlm brape mnggu macam tu baru g scan , nampak kecik je , baru nak masuk 6 mnggu mase tu , kdg² kandungan kecik lagi sbb tu x nampak mase scan , tnggu dulu dlm beberapa mnggu pergi scan balik 🙂 saye ni hasil dri doktor cakap x pregnant lah , nak sampai bulan dah pom , sbb saye x percaye cakap doktor tu ..

Sya ada pengalaman mcm ni..cek upt sndri..double line..clearblue pun tulis pregnant.. G klinik swasta 1..siap scan..dr situ ckp x prgnt..mybe hormon or dh gugur..*sedih time tu* Suami x puas hati..4-5hari lps cek ks1..suami ajk g cek klinik swasta 2..scan lgi skali..alhamdulillah..dr ckp betul prgnt..ngalir jgk laa airmata time tu..hehee . Skrg..alhamdulillah..dh 31w.. . *reply on 10.8.2020*

Pregnant niii sis...anggaran usia kandungn mgkin bru 5weeks kot klo ikut clearblue tuuu...teruskn mkn acid folic ya sis...jaga mkn n jgn agkt benda berat n buat aktiviti lasak....tunggu lgi dlm 3-4weeks boleh buka buku pink dh .... Mgkin tdi doc swasta scan xnmpk kantung lgi☺️

Ape yg keliru tu kan 2 line. Kdg2 kalau preggy masih awl lgi setengah upt tak boleh detect. Sbb kandungan hormone tu sikit lagi. Waktu plg sesuai first urine pagi2.. takpun pergi la klinik lain.selalu kalau 8 minggu dah sesuai nk scan n confirm boleh detact upt.

Saya pregnant anak kedua buat upt mcm ni la,double line. Dah lambat period sebulan. Saya hantar gambar upt dekat nurse kkia dan dia terus buat temujanji antenatal. Tak perlu dah scan. Pelik doc swasta yg cek sis tu.

Tp ni dh pos mgndung nii. Sis jage dlu dri tu..jge makan smua... Nti lgi berapa mggu sis cek klinjk swasta lain.. Xpn sis tgk brpa lame da lwat period.. Sbb aritu sy lwat dkt 3mggu bru sy cek swasta. Ape2 jg dri..

Masih awal kot sbab sya pun mcm tu jga pdhal Naik 2 line terang msa tu then 3 kli buat test..it's ok sis,jgn kecewa tggu 2 mggu lgi br p check up di klinik better p klnik yg lain pla..

positif tu... cuma x tahu bby tu dlm rahim atau luar rahim... smoga baik² je ye... klau check di KK selalu diorng akan amik darah dan air kencing... then baru scan luar dalam...