Persedian baby

Bila mommy semua start buat persedian baby ya?

30 Các câu trả lời

Misi di klinik kesihatan biasanya akan nasihatkan kita buat persediaan brg baby pada usia kandungan 7 bln..sebab ada kemungkinan baby boleh lahir pada usia kandungan 7 bln..jadi slalunya..beli sikit² brg baby start dr 5 bln lah..☺️

15w tiap mgu beli bju 2 lai smpi da 33w ni byk dah beli,mcm bntl ad y jahit sndri ad y beli, byk tinggal brg mama je,, set pantng ape smua tu

sy masa 13-14w mcm tu dah beli skit2 dlm 2-3barang je dulu bulan depan beli lg ...lama2 dah lengkap ,nk beli skali trus x mmpu la 😂.

Awal juga masa prggy 5 bulan..tpi sikit²..skrg kena stndby semua..sbbnya saya twin..so doc dh ckp 6bulan lebih dh kena prepare..

Sye prepare seawal 4 bulan. Sbb buat preparation slow n steady.. Sbb financial planning jgk. Xde la stress sgt.

25 minggu slps buat detail scan n dh tahu jantina, snang sikit bila dh thu jntina nak beli baju warna apa 🥰

masa ank first 6 bulan tu sya dah beli semua,masuk ank ke 2,3 dan yg ke 4 baru2 ni masuk 8 bulan baru beli😁

awal2 dh pikir apa nk kne bli..list kn..bila dh thu jantina baby..boleh la mula beli sikit2...

sy strt buat list dlu.. msok bln ke 6 bru bli skit2.. skrg alhmdlillah 💯% ready 🤗

Trimester pertama dh beli sikit2 brg. Masuk week 30 packing beg hospital.