beli barang baby & ibu

bila korang start beli brg2 lepas bersalin ? nak beli awal2 tapi takot pulak.. btw sekarang sy 27w

4 Các câu trả lời

Kalau saya by 32 weeks dah siap beli dan basuh semua. Packing masa hari nak pergi hospital sebab tak expect bersalin awal (37 weeks) 😅. Saya bersalin hospital swasta so tak banyak barang yang kena bawa. Nasihat saya lagi awal lagi bagus. Nanti dah makin sarat tak larat pula nak membeli, mengemas. Family members saya semua by 32-34 weeks dah siap semua sebab tak nak rushing nak chill2 je bila dah hujung trimester.

saya 27w beli yang kena bawa ke hospital.. standby incase 3rd trimester dtg alahan tak larat tiba2 ... ataupon ada masalah apa2 yg kena ke hospital awal ... 👍🏼 tapi kalau rasa mcm sihat jeh tkde gdm , tkde masalah berat , tkde masalah hb low . nak beli bila2 pon boleh .. saya sbab rajin pitam sbb tu standby awal 😅 tak pernah masuk wad lgi tapi standby 🤣 takut makin teruk ..

Sy skg 26 weeks dah siap beli semua.. tinggal nak cuci n packing hospital beg.. nak prepare sblm 28 weeks.. takut bersalin awl 😊

Saya time 21 weeks lepas detail scan dh start beli sbb dah tahu gender