tanda kontraksi

bila air ketuban pecah,adakah kontraksi bermula?sbb ank sbelum ni cuma kuar drah je g hosp cek jln bru bukaan 2-3cm..

3 Các câu trả lời

kalau first air ketuban dn x banyak pecah tak rasa kuat lagi contraction cuma tak selesa bahagian perut je tapi kalau pergi hospital nurse atau doktor pecahkan lgi sekali air ketuban masa tu baru rasa cuma ada sesetengah org terus rasa sstgh lambat,kalau dah pecah air ketuban seloknya terus refer ke hospital jangan tunggu

Pengalaman sy masa lahir anak first bulan 4 hari tu lepas air ketuban pecah, baru start rasa contraction tapi tak kuat. Bila sampai kecemasan, baru 1cm. Lepas 3-4 jam lepas air ketuban tu pecah baru start rasa contraction makin kuat and kerap

taktentu sis..Kadang contraction dulu baru pecah airketuban n ad pulak yang memang airketuban xpecah..macam Saya bersalin sebelum nie memang xpernah pecah airketuban selalu doc yang pecahkan