Pacifier mana yg sesuai?

Biasanya apakah brand pacifier/ soother yg mommies bg dgn baby newborn? Klau botol susu puting dia jenis bulat, pacifier puting jenis leper/ orthodontic, ok tak? Bby akn reject pakai tak klau 2 puting tak sama jenis?

1 Trả lời

ank sy dr lahir smpai umo dh 14bulan xpkai pacifier..dia akn tenangkn dri dgn isap jari... ms dia bby lg. .even pnh try..buat shes reject it ... tnye doc ..doc kata lg better dia xisap pacifier... xprlu pakse bby..sbb bby akn pndai tenangkn drinya dgn menghisap jari