Bayi tak bedung

Betul ke org cakap baby kalau tk bedung nti jalan kengkang?? Anak saya umo 20hari mcm tu dh tknk bedung smpai merah muka. Lepaskan bedung bru tidur. Org yg dtg melawat marah tk bedung. Fakta atau auta. Kaki time tido mmg mcm tu jarang tegak melainkan dipangku.

Bayi tak bedung
6 Các câu trả lời

jawapan sy utk persoalan sis kalau baby tak bedung jalan kenkang is AUTA. awak kena byk lg membaca dn kena phm konsep bedung tu utk apa. bedung ni tak wajib pon pakai. kita pakai bedung sebab nk baby rasa mcm baby duduk dlm rahim kita. rasa sempit dan rasa selamat. lepastu ada cara nak bedung baby pon. xley terlampau ketat dn sbgnya. kaki baby masa lahir mmg mcm tu klau dlm rahim kita lg la siap berlipat semua. both baby sy tak berbedung sgt pon. sbb dorang xsuka bedung. bedung sebab baby sy tdo suka terkjot tu pon time mlm je. yg 1st skrg usia setahun 10bulan. alhamdulillah elok je dia jln awak. tak perlu nk dengar ckp org okay. ikot keselesaan baby awak. bukannya dorang yg jga baby awak✌️

2y trước

xpe awak. just dengar je. bab org dulu2 kata masok telinga kanan keluar telinga kiri. hee. lepastu dia balik awak bukak je bedung tu🌻. awak jangan stress dn jgn terlalu fikir okay.

Bayi saya pun sama macam bayi puan. Tak suka dibedung. Kalau bedung, dia akan mengamuk sampai merah muka dia. Once saya bukak bedung, terus senyap. Tapi kdg2 bila saya tengok dia dah nyenyak tidur, dah kenyang n tgn pun dah redha nak kena bedung, saya bedung jugak sbb tak nak dia terkejut-kejut time tidur.

Konsep bedung ni untuk baby lebih selesa tidur. Sebab masa newborn ni ada baby mudah terkejut, dan memerlukan keadaan seperti di dalam rahim. Bedung lah salah satu caranya. Kalau baby awak selesa tidur dengan tidak berbedung, tidak mendatangkan apa apa masalah pun. Teruskan je. Banyakkan membaca sis.

Tuh semua tak betul pun . Bedung act nak bagi baby tidur dengan selesa . Anak saya bedung tak sampai sejam dah nangis nak buka . 7 hari ja bedungnya . 😂 baby lain bedung tidur selesa . Anak saya kena buka bedung baru boleh lena . Hahaha

Mitos semua tu tapi nak elak baby terkejut elok bedung tido nyenyak akit tp xnakpun xpe lgpun bedung belah kaki kne longgar. Saya bedung time tido je dan paki bedung sepruh badan je

Auta je tu sis.. ckp je baby panas/ tak selesa dan naik ruam2 bila panas tu.. baby sy pun taknak dibedung sgt.. sy bedung ala kadar je.. habis pantang mmg tak bedung dh..