Positif covid

Betul ke kalau positif covid.. tak dibenarkan bersalin secara normal? Memang kena ceaser ke? Risau laaaaa.. sekarang saya 33w dan positif covid.. doakan saya & baby kuat dan cepat sembuh

13 Các câu trả lời

ade je y bersalin normal tpi tk bole jumpa baby diasingkan sebaik je baby kluar . abis kuarintin bru bole jumpa baby,klu baby tkde apa2 masalah lain .. y positif pun ade je minta czer, sbb tknk tunggu abis kuarintin . tpi sme jugaa lepas czer kne duduk ward kuarintin. better tunggu abis kuarintin. sbb sy sblum ni pesakit covid juga, stage 1(tkde simptom) 37week 6day positif. sy 7hri kuarintin kt hospital lepas tu bru bersalin. Alhamdulillah turun ward biasa je bukaan da 3cm .

Ya Allah puan, 33 w tu saya doakan puan cepat sembuh sebelum tarikh due dan dpat bersalin secara normal 🤲🏻 doakan saya jugak ye sis. Tadi buat RTK kat klinik dpat result positif. Symptom sakit tekak je. Skrg kandungan 27 mggu doakan saya jgk cepat sembuh ye🤲🏻 kuarantin di rumah selama 7 hari. kita sama2 kne kuat demi baby. Moga Allah mudahkan segala urusan kita semua amin ya rabb❤️

Tak pasti. Semoga cepat sembuh. Saya sekarang hari ke 6 kuarantin. Positive covid dan kandungan 32 minggu. Alhamdulillah dah semakin baik. Saya dah complete vaksin dan dah booster. Simptom sakit tekak, batuk, selsema. Rajin2 check oksigen guna oximeter ya. InshaAllah kita semua di permudahkan urusan bersalin nnt. Aminnnn

2y trước

Saya booster masa kandungan 14minggu.Saya 1st and 2nd dose sinovac. Booster pfizer.

Betul…sy skrg 36w & positif covid and warded di hospital,mmg dokter akn ceaser ibu2 yg dah ada tanda nak bersalin dlm masa kuarantin TETAPI kalau dh habis tempoh kuarantin ibu & baby sihat boleh proceed normal…ceaser tu hanya dlm tempoh kuarantin shj dokter cakap

xpasti plak kalo x bole beranak normal. tp jiran sya bru2 ni mmg kena operate awl dr due sbb air ketuban dh kurg semasa kena covid, dia demam panas. dan uri/tembuni baby pihak hosp akan ambil kalau ibu bersalin semasa positif covid.

2y trước

ye sis , kalau masa bersalin tu mummy still positive covid pihak hosp xkan bagi uri/tembuni. pihak hosp sndri akn uruskan. tp kalau masa bersalin mummy dh sembuh , pihak hosp akn bagi je..

Kalau progress cantik dorang bg je bersalin normal cuma tak boleh nak expect dorang akn check kita setiap jam la.. dorang pun nak kene kurangkan contact dgn pesakit covid..

Sy 38minggu 4hri.. +ve... alhamdulillah simptom tk teruk cuma batuk selsema je.. doakan sy bersalin sempat hbis kuarantin selepas 6hb.. due 13/3/22 😊😊😊😊

Saya skrng dlm wad covid dan preg. Dia bergantung pada keadaan baby dan mak. Kalau tkde apa2 dia benarkan bersalin normal. Kalau ada masalah dia akn operate.

Assalamualaikum Saya pernah positif covid semasa mengandung tapi alhamdulillah bersalin secara normal,37minggu

ya..sya tgh alaminya skrg..smlm bru kena czer & uri akan dilupuskn,xdbenarkan bawa balik