muntah

Betul ke kalau mase first trimester tak muntah2, anak tak sihat and risiko gugur tinggi?

23 Các câu trả lời

Uish. Seram baca mitos ni 🤣🤣 Saya mmg takde alahan apa² since dr 1st tri smpi skrg dh 37w. Baby alhamdulillah sihat walafiat, membesar dgn jayanya ikot ckp doc. Bersyukurlah, tkde morning sickness sbb blh buat segala xtvt, tkde gangguan. Hehe. Jnji baby dlm tu sihat ibu sihat, dah alhamdulillah dah tuu. Just dont worry ok. Selalu apa yg kita takot tu yg kita dpt. Just enjoy your pregnancy! 😘

tak betul tu..setiap orang keadaan dia berbeza beza..ada yang mengalami alahan teruk dan ada yg tidak..kadang isteri tak ada alahan tapi suami yang ada..jangan risau sebab kalau kita checkup pergi klinik kalau ada apa² doktor pandai bagitau..

mitos..x betul pun..ada je yg xde alahan anak sehat elok..ada yg ada alahan teruk kndungan tba2 gugur..jd jgn pcayakan sgt smua tu..pk yg baik2 doa yg baik2.. InsyaAllah smua baik2 jgk nnt :)

Takde la. Lain org lain cara. Ada org masa mula2 mengandung mabuk ada yg tak. Mcm sye takde muntah2 cuma mengantok je lebih. Alhamdulillah takde pape sampai bersalin

Ermm.. yg ada alahan teruk la bahaya.. baby x cukup zat.bila x cukup zat baby terbantut pembesaran... Kalau awal kehamilan alahan teruk embryo akan mengecut gugur.

Xda maknanya .. Alhamdulillah la kalau xda alahan , Allah permudahkan urusan .. Bersyukur , jgn pikir pelik2 😄

Ade artikal gtaw..klaw kte alahan teruk.. Tu mkna nyer bby kte seht...😅 tp xpsti sejauh mne btul nyer tu...😁

Saya sepanjang pregnant tak pernah muntah atau ada apa2 alahan teruk. Sekarang dah masuk 37w. Syukur alhamdullilah

Syukur tu sis klu takde alahan. Takdenya itu tanda baby tak sihat. Yg penting di awal preggy bykkan rest, bedrest.

5y trước

Sama...klu risau sis boleh g scan tengok perkembangan baby mcm mn.

tak laah... sya biasa takde morning sickness... alhamdulillah anak semua siht²... syukur